Muffin cu ciocolata si parfum de portocale

picsart_12-08-08.45.05.jpg

 

Aceasta reteta se poate modifica dupa preferinte. Esenta de portocale se poate inlocui cu scortisoara, cuisoare sau menta. Se pot evita si cele 100 gr de ciocolata neagra.


Ingrediente:

  • 150 gr faina
  • 40 gr cacao
  • ½ plic praf de copt
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 60 gr unt (topit)
  • coaja la o portocala bio
  • esenta de portocale
  • 100 gr cicolata neagra sau cu lapte

Ingrediente ganache:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca

Intr-un bol se amesteca ingredientele seci: faina, cacao, praf de copt, coaja de portocale. Intr-o cana se incalzeste putin laptele si untul pana acesta se topeste apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp se bat spuma ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si laptele putin cate putin. La urma se amesteca toate ingredientele seci cu spuma de oua si esenta de portocale  si se mixeaza 2 minute la viteza mica pana aluatul devine omogen si cremos. La urma se amesteca ciocolata neagra sau cu lapte taiata cubulete.

Aluatul se varsa in formele pentru muffin si se coace circa 15-20 min la 180°C.

Pentru ganache de ciocolata alba se incalzeste frisca fara sa ajunga la temperatura de fierbere apoi se varsa peste ciocolata alba taiata marunt, se lasa un minut asa apoi se amesteca pana se topeste toata ciocolata si devine o crema omogena.

Dupa ce s-au racit se scot din forme si fiecarui muffin i se face cu o lingurita o mica scorbura in mijloc (unde e mai bombat muffin-ul). Se toarna ganache peste fiecare muffin si se orneaza cu firimiturile ramase de la pasul precedent.

Se servesc la temperatura camerei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s