Prajitura cu visine

bakeoff_temporary_holder4017.jpg

Pentru aceasta reteta se pot folosi si alte fructe, de ex.: 
ananas, mere, caise sau piersici fara piele sau din compot,
mere (taite felii sau cubulete, innabusite in tigaie cu zahar, 
zeama de lamaie si scortisoara dupa gust), etc.
De evitat bananele si kiwi.


Ingrediente:  5 oua 14 linguri zahar 10 linguri ulei
14 linguri lapte 16 linguri faina 1 praf de copt
500 gr visine fara samburi + 2 linguri zahar Scoatem samburii din visine si le presaram cu 2 linguri de zahar. Le lasam asa pana preparam aluatul apoi le stoarcem usor de zeama. Batem ouale intregi cu zaharul, cand spuma e bine facuta adaugam putin cate putin uleiul apoi laptele, faina si praful de copt.
 Punem jumatate din compozitie in tava pregatita in prealabil cu hartie de copt si coacem circa 20 min la 180 grade (cuptorul bine incalzit) Aluatul se va coace pe jumatate, moment in care se vor adauga visinele stoarse si aluatul ramas, turnat uniform peste visine. Dam din nou la cuptor pentru circa 30 min. Facem proba cu scobitoarea (impungem prajitura pana la tava si daca scoatem scobitoarea uscata inseamna ca s-a copt bine, iar daca aluatul se lipeste de scobitoare insseamna ca inca nu e gata) ca sa ne asiguram ca praitura e gata si o scoatem din cuptor, o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca. Se taie dupa racire. Se folosseste o tava de 20\30 cm circa sau de Ø 24 cm sau 26 cm. *Pentru rezultatele cele mai bune faina se cerne mereu inainte (impreuna cu praful de copt)
 *Se pot folosi si alte fructe pentru aceasta reteta, de ex.:  ananas,  mere (taite felii sau cubulete si innabusite in tigaie cu zahar, zeama de lamaie si scortisoara dupa preferinte),  caise sau piersici fara piele sau din compot, etc. De evitat bananele si kiwi. Pentru o prajitura mai mica din 3 oua: Ingrediente: 3 oua 8 linguri zahar 6 linguri ulei 8 linguri lapte 10 linguri faina ½ praf de copt  
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s